De Ademende Professional

Professionals in het bedrijfsleven hebben veel baat bij ademtechniek. Simpele pranayama technieken uit de yoga geven een stevige basis om professionals te leren omgaan met adem. Daarnaast is het ook van belang om degelijk (westers) inzicht te hebben in de fysiologie van adem.

Het lichaam is een afbeelding van mijn omgeving en omgekeerd. Adem geeft ruimte in het lichaam en omgekeerd leert ruimte maken voor adem in mijn lichaam me ook om te gaan met uitdagingen in organisaties. Het werkt in de kleinste en meest uitdagende organisatie in onze omgeving: ons gezin. Maar ook in grote organisaties met professionele medewerkers blijkt adembewustzijn een grote bijdrage te kunnen leveren aan de gezondheid van de organisatie.

Hierboven een foto in een outfit die past bij werk in organisaties. De aandacht voor adem en levensenergie is ondanks het aangepaste uiterlijk niet anders. Als mensen vragen hoe het toch komt dat het organisatiewerk zo succesvol is geef ik het korte antwoord “ademruimte”. Bij ongeloof over dat korte antwoord is er een langer verhaal over management stijl en resultaatgerichtheid. Maar het korte antwoord was correct en de basis van succes.

Onder het label “De Ademende Professional” geef ik workshops aan managers, consultants, dagvoorzitters, directies en medewerkers van bedrijven die effectiever met hun levensenergie willen leren omgaan. De effectiviteit laat zich kennen door betere bedrijfsresultaten, minder stress en burnout en een gelukkiger “thuisfront”.

Powerpoint “de Ademende Professional”: De-ademende-Professional-v2.1

Het metaplan bord met onderwerpen  (klik op bord voor vergroting)