Kundalini Energie Consult

Omgaan met Kundalini energie

Kundalini energie kan loskomen en als dat gebeurt ben je hier meestal niet op voorbereid. De energie kan gaan stromen door een vorm van beoefening, spontaan of door een ongeval. De mensen die voor consult langskomen hebben soms ervaring met yoga, maar soms ook met bio energetica, rebirthing, TM, tantra of een vorm van martial arts. Diverse websites geven overzichten van mogelijk verschijnselen (zie links). De opsommingen zijn zeer divers, maar de overeenkomst is altijd de grote intensiteit van ervaringen. Bij twijfel is het goed om consult te zoeken.

Op websites en in boeken lezen we dat het loskomen van kundalini een traumatische ervaring kan zijn. Toen er nog geen websites waren en nog weinig boeken ben ik op basis van mijn eigen ervaring mensen gaan begeleiden met verstoorde kundalini energie of met  ervaringen die daar op leken.  Begin ’90-er jaren heb ik  samen met een collega een zelfhulp groep opgezet.

Inmiddels is er gelukkig veel meer informatie beschikbaar, maar toch kan het zijn dat je behoefte hebt aan consult of begeleiding. Mijn begeleiding is gebaseerd op jarenlange eigen ervaring en op mijn yoga achtergrond. Ik gebruik hierbij onder meer Kriya Yoga oefeningen van Satyananda.

Sinds 1994 heb ik regelmatig bijscholingen gegeven aan yogadocenten en sinds 2015 is dit onderwerp als module opgenomen in het derde jaar van de erkende yogadocentenopleiding in Heerlen.

Als je vragen hebt over kundalini verschijnselen en behoefte hebt aan consult, bel of mail dan gerust.

Na een telefonische intake kost een sessie van anderhalf uur 90 euro.

Samenvatting van mijn eigen Kundalini ontwikkeling:
“Omgaan met Kundalini energie” (artikel VYN nieuwsbrief zomer 2017)