René R. Tol

rene-yogafoto2René R. Tol (1954) beoefent Yoga sinds 1968 en begon als professionele docent in 1978. René heeft zijn Yoga opleiding gevolgd bij Hans Wesseling, Robert van Heeckeren, Saswitha en vele anderen.  Hij is in 1978 gediplomeerd bij de erkende school van Truus Boulogne.

René heeft zijn bijdrage geleverd aan het populariseren van Yoga in Nederland via gezondheidscentra, buurthuizen en eigen cursussen. René is afgestudeerd in Natuurkunde en Wiskunde. René geeft samen met zijn vrouw Marja relatiecoaching en heeft naast yoga een organisatie advies praktijk.

Door de combinatie van organisatie advies en yoga wordt René regelmatig gevraagd om een bijdrage te leveren aan senior leaderships  programma’s zoals van KPMG, Twynstra en de Baak.

René zat van 2011 tot 2021 in het bestuur van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) en van 2005 tot 2021 in de VYN commissie bijscholingen (de laatste 10 jaar als voorzitter).

Een deelnemer aan het senior leadership programma van KPMG:  “The Yoga-teacher, René Tol, showed me the parallel between the way my body functions and how organizations function. He taught me what giving space to your body really means”

Voor de VYN nieuwsbrief schreef ik in 2017 een artikel over mijn eigen ontwikkeling in het omgaan met kundalini energie:
“Omgaan met Kundalini energie” (artikel VYN nieuwsbrief zomer 2017) 

Uitgebreid CV: CV René Tol


Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder eigen naam Rene R. Tol