René R. Tol

rene-yogafoto2René R. Tol (1954). Ik beoefen Yoga sinds 1968 en begon als professioneel docent in 1978. Mijn Yoga opleiding heb ik gevolgd bij Hans Wesseling, Robert van Heeckeren, Saswitha en vele anderen.  In 1978 werd ik gediplomeerd bij de erkende school van Truus Boulogne.

Als Yoga docent heb ik een bijdrage geleverd aan het populariseren van Yoga in Nederland via gezondheidscentra, buurthuizen en eigen cursussen. Samen met mijn vrouw Marja beoefen ik al jaren tantra-yoga en op basis van die ervaring hebben wij met veel plezier ruim 15 jaar relatiecoaching gegeven aan stellen.

In 1979 studeerde ik af in Natuurkunde en Wiskunde aan de UvA. Yoga en Natuurkunde legden de basis voor Yuj-Advies, mijn organisatie advies praktijk.

Door de combinatie van organisatie advies en yoga word ik regelmatig gevraagd om een bijdrage te leveren aan senior leaderships  programma’s zoals van KPMG, Twynstra en de Baak.

Van 2011 tot 2021 zat ik in het bestuur van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) en van 2005 tot 2021 in de VYN commissie bijscholingen (de laatste 10 jaar als voorzitter).

Een deelnemer aan het senior leadership programma van KPMG:  “The Yoga-teacher, René Tol, showed me the parallel between the way my body functions and how organizations function. He taught me what giving space to your body really means”

Voor de VYN nieuwsbrief schreef ik in 2017 een artikel over mijn eigen ontwikkeling in het omgaan met kundalini energie:
“Omgaan met Kundalini energie” (artikel VYN nieuwsbrief zomer 2017) 

Uitgebreid CV: CV René Tol


Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder eigen naam Rene R. Tol