Rene Tol

rene-yogafoto2René R. Tol (1954) beoefent Yoga sinds 1968 en is professionele Yogaleraar sinds 1978. René heeft zijn Yoga opleiding gevolgd bij Hans Wesseling, Robert van Heeckeren, Saswitha en vele anderen.  Hij is in 1978 gediplomeerd bij de erkende school van Truus Boulogne.

René heeft zijn bijdrage geleverd aan het populariseren van Yoga in Nederland via gezondheidscentra, buurthuizen en eigen cursussen. René is afgestudeerd in Natuurkunde en Wiskunde en heeft een organisatie advies praktijk Yuj Advies bv.

Door de combinatie van organisatieadvies en yoga wordt René regelmatig gevraagd om een bijdrage te leveren aan senior leaderships  programma’s zoals van KPMG, Twynstra en de Baak.

René is bestuurslid van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) en hij is voorzitter van de VYN commissie bijscholing.

Een deelnemer aan het senior leadership programma van KPMG:  “The Yoga-teacher, René Tol, showed me the parallel between the way my body functions and how organizations function. He taught me what giving space to your body really means”

Voor de VYN nieuwsbrief schreef ik in 2017 een artikel over mijn eigen ontwikkeling in het omgaan met kundalini energie:
“Omgaan met Kundalini energie” (artikel VYN nieuwsbrief zomer 2017)